Наслов:

РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА СТАРИТЕ МАЈСТОРИ


Издадено на: 16.07.1970
Автор: Бранко Глигоров
Периодика: Нова Македонија
Број: 8435 | Страна: 6

Програма:
Божиќни песни од Бенџамин Бритн, Литургија од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Хорот на Радио-телевизија Белград, Србија; Боривоје Симиќ - диригент

Клучни зборови:
1970 Бенџамин Бритн Божиќни песни Боривоје Симиќ Бранко Глигоров Литургија Охридско лето Петар Илич Чајковски Хорот на Радио-телевизија Белград

Оригинален извадок: