Наслов:

ОВАЦИИ ЗА „НОРМА“


Издадено на: 13.06.1970
Автор: Б.П. Ѓорчев
Периодика: Вечер
Број: 2188 | Страна: 8

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
МНТ; Александар Лековски - диригент; солисти: Анастасија Божикова, Ана Липша-Тофовиќ, Стојан Ганчев, Ѓорѓи Божинов, Јордан Тодоровски, Марија Скаловска, Јармила Јанова, Благоја Николовски
Забелешка:
во РТВ: прилог за ртв, филм, театар и музика, бр.43

Клучни зборови:
1970 Александар Лековски Ана Липша Тофовиќ Анастасија Божикова Благоја Николовски Винченцо Белини Ѓорѓи Божинов Ѓорчев Јармила Јанова Јордан Тодоровски Марија Скаловска МНТ Норма Стојан Ганчев

Оригинален извадок: