Наслов:

МАНИФЕСТАЦИЈАТА КАКО ПОТТИК


Издадено на: 01.05.1970
Автор: Ѓорѓи Смокварски
Периодика: Нова Македонија
Број: 8390 | Страна: 6

Програма:
Дела од Орландо ди Ласо, Џовани Пјерлуиџи да Палестрина, Луиџи Черубини, Волфганг Амадеус Моцарт, Роберт Шуман, Јоханес Брамс, Феликс Менделсон
Учесници:
Повеќе хорови; диригенти: Љубомир Трифуновски, Запро Запров, Славчо Мирковски, Вера Поповска, Коста Веруш, Александар Поповски, Ристо Бандев, Ѓорѓи Јордановски, Глигор Ризински, Тодор Мучевски, Васил Наумовски, Илија Јанчулевски, Милица Ќосева

Клучни зборови:
1970 Александар Поповски Васил Наумовски Вера Поповска Волфганг Амадеус Моцарт Глигор Ризински Ѓорѓи Јордановски Ѓорѓи Смокварски Запро Запров Илија Јанчулевски Јоханес Брамс Коста Веруш Луиџи Черубини Љубомир Трифуновски Милица Ќосева Орландо ди Ласо Ристо Бандев Роберт Шуман Славчо Мирковски Тодор Мучевски Феликс Менделсон Фестивал на пионерски и младински хорови Џовани Пјерлуиџи да Палестрина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат