Наслов:

ВАЛЕРИ СТЕФАНОВСКИ – ТАЛЕНТИРАН ПИЈАНИСТ


Издадено на: 23.02.1970
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 2095 | Страна: 7

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во a-moll од Едвард Григ, I став од Концертот за пијано од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Перо Петровски - диригент; Валери Стефановски - пијано

Клучни зборови:
1970 Валери Стефановски Едвард Григ Концерт за пијано и оркестар во a-moll Концертот за пијано Лудвиг ван Бетовен Љубомир Бранѓолица Перо Петровски Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат