Наслов:

ДВОЈНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 25.01.1970
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8265 | Страна: 8

Програма:
Предигра „Кандид“ од Леонард Бернштајн, Концерт за пијано и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Александар Лековски - диригент; Бранко Сепчиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1970 Александар Лековски Бранко Сепчиќ Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за пијано и оркестар во A-dur Леонард Бернштајн Петар Илич Чајковски Предигра Кандид Симфонија бр. 6 Патетична Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат