Наслов:

БЛЕДИ ИСПОЛНУВАЧКИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 06.12.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8217 | Страна: 10

Програма:
Илич Чајковски, Концерт за кларинет и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Џузепе Монтанари - диригент, Италија; Ратко Спасовски - кларинет

Клучни зборови:
1969 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Карл Марија фон Вебер Концерт за кларинет и оркестар во A-dur Петар Илич Чајковски Ратко Спасовски Симфонија бр. 4 Увертира Оберон Филхармонија на СРМ Џузепе Монтанари

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат