Наслов:

АФИНИТЕТ КОН ПОСОВРЕМЕНИ АВТОРИ


Издадено на: 09.11.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8192 | Страна: 8

Програма:
Соната во f-moll оп. 34 од Јоханес Брамс, Варијации оп. 5 од Жорж Енеску, Три творби од Таљафер, Варијации на Паганиниева тема од Витолд Лутославски
Учесници:
Пијано дуо: Људмила Којанова и Павел Новотни, СССР

Клучни зборови:
1969 Варијации на Паганиниева тема Варијации оп. 5 Витолд Лутославски Владо Чучков Жорж Енеску Јоханес Брамс Људмила Којанова Павел Новотни Соната во f-moll оп. 34 Таљафер Три творби

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат