Наслов:

СИМПАТИЧНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР


Издадено на: 01.11.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8144 | Страна: 8

Програма:
Предигра „Летечкиот Холанѓанин“ од Рихард Вагнер, Шпанска симфонија од Едуард Лало, Симфонија во g-moll од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Перо Петровски - диригент; Јон Војку - виолина, Романија

Клучни зборови:
1969 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Едуард Лало Јон Војку Перо Петровски Предигра Летечкиот Холанѓанин Рихард Вагнер Симфонија во g-moll Филхармонија на СРМ Шпанска симфонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат