Наслов:

ПОЛНОКРВНИ ИСПОЛНЕНИЈА


Издадено на: 18.10.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8170 | Страна: 10

Програма:
„Дубровнички контраданси“ од Душан Сковран, Концерт за виолина во E-dur од Јохан Себастијан Бах, Концерт за виолина и оркестар во A-dur од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Ирина Бочкова - виолина, СССР

Клучни зборови:
1969 Ванчо Чавдарски Владо Чучков Дубровнички контраданси Душан Сковран Ирина Бочкова Јохан Себастијан Бах Концерт за виолина во E-dur Концерт за виолина и оркестар во A-dur Петар Илич Чајковски Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат