Наслов:

УСПЕШНА СМОТРА НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО ПЕСНА


Издадено на: 02.09.1969
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 8126 | Страна: 10

Програма:
„Порака“ од Стојче Тошевски, „Пат“ од Стојан Стојков, „Псалм“ од Ристо Аврамовски, „Ноќ на осаменици“ од Сотир Голабовски, „Ќе лутаме еден нов живот“ од Љубомир Бранѓолица, и дела од Властимир Николовски, Томислав Зографски, Тодор Скаловски, Стефан Гајдов, Трајко Прокопиев, Петре Богданов-Кочко и Благоја Ивановски.
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1969 Ана Липша Тофовиќ Благоја Ивановски Бранко Каракаш Властимир Николовски Јасминка Чакар-Георгиева Љубомир Бранѓолица Ноќ на осаменици Пат Петре Богданов Кочко Порака Псалм Ристо Аврамовски Сотир Голабовски Стефан Гајдов Стојан Стојков Стојче Тошевски Тодор Скаловски Томислав Зографски Трајко Прокопиев Ќе лутаме еден нов живот

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат