Наслов:

РЕТКО СРЕТНУВАНА МУЗИЧКА МАТЕРИЈА


Издадено на: 21.08.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8114 | Страна: 6

Програма:
Дела од Клаудио Монтеверди и друга италијанска вокална музика од 14-ти и 15-ти век
Учесници:
Ансамбл за стара италијанска вокална музика, Италија; Силвано ди Франческо - диригент

Клучни зборови:
14 век 15 век 1969 Ансамбл за стара италијанска вокална музика Владо Чучков Клаудио Монтеверди Охридско лето Силвано ди Франческо

Оригинален извадок: