Наслов:

КОНЦЕРТ НА КОГАН И ПАЛФИ


Издадено на: 12.08.1969
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1931 | Страна: 7

Програма:
Соната бр. 6 во E-dur од Георг Фридрих Хендл, Соната бр. 3 во d-moll од Јоханес Брамс, Соната бр. 3 во c-moll од Едвард Григ
Учесници:
Леонид Коган - виолина; Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
1969 Георг Фридрих Хендл Едвард Григ Јоханес Брамс Ладислав Палфи Леонид Коган Љубомир Бранѓолица Соната бр. 3 во c-moll Соната бр. 3 во d-moll Соната бр. 6 во E-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат