Наслов:

МОШНЕ СЕРИОЗНО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО


Издадено на: 31.07.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8193 | Страна: 4

Програма:
Арии од оперите „Амарили“ од Џулио Качини, „Дон Жуан“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Серсе“ и ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл, кантатата „Пасија по Матеј“ од Јохан Себастијан Бах, циклус соло песни „Животот и љубовта на жената“ и „Круг од песни“ од Роберт Шуман, три соло песни од Рихард Штраус, „Записи“ од Томислав Зографски
Учесници:
Анастасија Божикова - сопран; Георги Божиков - бас; Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
1969 Амарили Анастасија Божикова Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Георги Божиков Дон Жуан Животот и љубовта на жената Записи Јохан Себастијан Бах Круг од песни Ладислав Палфи Месија Охридско лето Пасија по Матеј Рихард Штраус Роберт Шуман Серсе Томислав Зографски Џулио Качини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат