Наслов:

ПРИЈАТЕН ЕФЕКТ СО СКРОТЕНА АВАНГАРДНОСТ


Објавено на: 29.05.1969
Автор: Бранислав Пешев
Периодика: Вечер
Број: 1857 | Страна: 7

Програма:
Дела од Гинтер Бекер, Тома Прошев, Љубомир Бранѓолица (Четири става обоени во сино), Јозеф Марија Хорват, Кржиштоф Пендерецки
Учесници:
Ансамбл за современа музика „Света Софија“; Тома Прошев - диригент; Лукреција Брешковиќ - сопран, Хрватска; Благоја Николовски - тенор; Ѓорѓи Божиков - бас; Загрепски гудачки квартет

Клучни зборови:
Загрепски гудачки кварте Љубомир Бранѓолица Четири става обоени во сино Тома Прошев Јозеф Марија Хорват Благоја Николовски Ѓорѓи Божиков Гинтер Бекер Кржиштоф Пендерецки 1969 Бранислав Пешев Света Софија Лукреција Брешковиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат