Наслов:

ДОБАР ПРИЕМ НА ТВОРБА ОД ПРОШЕВ


Издадено на: 11.05.1969
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Вечер
Број: 1839 | Страна: 5

Програма:
Концертантна музика за гитара и гудачи оп. 38 од Тома Прошев и дела од Мануел де Фаља, Милетиќ, Сакач
Учесници:
Загрепски солисти; Зузана Ружичкова - чембало; Зигфрид Беренд - гитара

Клучни зборови:
1969 Драгослав Ортаков Загрепски солисти Загрепско биенале Зигфрид Беренд Зузана Ружичкова Концертантна музика за гитара и гудачи оп. 38 Мануел де Фаља Милетиќ Сакач Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат