Наслов:

ВРВНА УМЕТНИЧКА КРЕАЦИЈА


Издадено на: 25.04.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8097 | Страна: 11

Програма:
Оперите „Кралицата на чардашот“ и „Грофицата Марица“ од Емерих Калман, „Набуко“ од Џузепе Верди, „Фиделио“ од Лудвиг ван Бетовен, „Дворецот на синобрадиот принц“ од Бела Барток, „Докторската љубов“ од Паскал Бентоју
Учесници:
Унгарска државна опера од Клуж, Романија; солисти: Вида Виктор, Тренка Ева, Борбеј Ференц, Тужер Јулија, Радица Попеску, Сабо Горг, Силаѓи Золтан, Гашпар Иштван, Тимко Едит

Клучни зборови:
1969 Бела Барток Борбеј Ференц Вида Виктор Владо Чучков Гашпар Иштван Грофицата Марица Дворецот на синобрадиот принц Докторската љубов Емерих Калман Кралицата на Чардашот Лудвиг ван Бетовен Набуко Паскал Бентоју Радица Попеску Сабо Горг Силаѓи Золтан Тимко Едит Тренка Ева Тужер Јулија Унгарска државна опера од Клуж Фиделио Џузепе Верди

Оригинален извадок: