Наслов:

АНСАМБЛОТ СВИРЕШЕ СО ГОЛЕМ ЖАР


Објавено на: 09.04.1969
Автор: Б. Петровски
Периодика: Вечер
Број: 1809
Програма:
Дела од Хенри Персел, Волфганг Амадеус Моцарт, Тома Прошев, Јозеф Хајдн, Бенџамин Бритн и Бенедето Марчело.
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Киро Давидовски - обоа; Владимир Крпан - пијано
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.55

Клучни зборови:
Јозеф Хајдн Бенџамин Бритн Владимир Крпан Бенедето Марчело Филхармонија на СРМ 1969 Ванчо Чавдарски Петровски Хенри Персел Волфганг Амадеус Моцарт Тома Прошев Киро Давидовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат