Наслов:

ВЕРОДОСТОЈНА И КОМПАКТНА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 30.03.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8071 | Страна: 9

Програма:
Опера „Продадена невеста“ од Беджих Сметана
Учесници:
Скопска опера; Олдржик Пипек - диригент; солисти: Анастасија Божикова, Марија Скаловска, Стојан Ганчев, Ј. Водоровски, Станко Липша, Ана Липша-Тофовиќ, М. Илиевски, Жарко Цвеиќ

Клучни зборови:
1960 Ана Липша Тофовиќ Анастасија Божикова Беджих Сметана Владо Чучков Водоровски Жарко Цвеиќ Илиевски Марија Скаловска Олдржик Пипек Продадена невеста Скопска опера Станко Липша Стојан Ганчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат