Наслов:

„РАЈМОНДА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 19.01.1969
Автор: Борис Петковски
Периодика: Нова Македонија
Број: 8001 | Страна: 8

Програма:
Балет „Рајмонда“ од Александар Глазунов
Учесници:
солисти: Елпида Паковска, Елица Шаревска, Марин Црвенов, Александар Стојановиќ, Тони Шулевски, Тони Баталаков, Ѓурѓица Петрова, Љиљана Анчева, Екрем Хусеин, Борис Караев, Вера Бранѓолица, Олга Милосавлева, Жика Сувачаревиќ, Никола Божинов, Марика Цветкова, Смилка Ѓорѓиевска, Олга Митровска, Александар Гочков; Фимчо Муратовски - диригент

Клучни зборови:
1969 Александар Глазунов Александар Гочков Александар Стојановиќ Борис Караев Борис Петковски Вера Бранѓолица Ѓурѓица Петрова Екрем Хусеин Елица Шаревска Елпида Паковска Жика Сувачаревиќ Љиљана Анчева Марика Цветкова Марин Црвенов Никола Божинов Олга Милосавлева Олга Митровска Рајмонда Смилка Ѓорѓиевска Тони Баталаков Тони Шулевски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат