Наслов:

ДАЛИ ОТСТАПКИ ПО СЕКОЈА ЦЕНА?


Објавено на: 15.12.1968
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7968 | Страна: 8

Програма:
Увертира кон операта „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 1 од Јоханес Брамс
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Александар Лековски - диригент; Лазар Марјановиќ - виолина

Клучни зборови:
Лазар Марјановиќ Александар Лековски Симфонија бр. 1 Филхармонија на СРМ 1968 Увертира кон операта Волшебниот стрелец Владо Чучков Концерт за виолина и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Јоханес Брамс Карл Марија фон Вебер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат