Наслов:

КОНЦЕРТОТ СО АЛДУЛЕСКУ


Издадено на: 19.11.1968
Автор: Бранко Глигоров
Периодика: Нова Македонија
Број: 7944 | Страна: 10

Програма:
Сарабанда, жига и бадинерија од Арканџело Корели, Концерт за виолончело и гудачи во B-dur од Луиџи Бокерини, Кончерто гросо бр. 10 од Георг Фридрих Хендл, „Мала ноќна музика“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Раду Алдулеску - виолончело

Клучни зборови:
1968 Арканџело Корели Бранко Глигоров Ванчо Чавдарски Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Концерт за виолончело и гудачи во B-dur Кончерто гросо бр. 10 Луиџи Бокерини Мала ноќна музика Раду Алдулеску Сарабанда жига и бадинерија Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат