Наслов:

ИНТЕРЕСНО „СВЕДОЧЕЊЕ“ НА ЕДЕН СОСЕМА ОБИЧЕН ГЛЕДАЧ


Издадено на: 07.11.1968
Автор: Славољуб Маринковиќ
Периодика: Вечер
Број: 1659 | Страна: 8

Забелешка:
Давање оценка за операта „Цар Самуил“ од Кирил Македонски

Клучни зборови:
1968 Властимир Николовски Гога Трајанов Драгослав Ортаков Ѓорѓе Шаула Илија Николовски Кирил Македонски Славољуб Маринковиќ Стефан Гајдов Тома Прошев Трајко Прокопиев Цар Самуил

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат