Наслов:

ЕДНА ЛОША „ОХРИДСКА ЛЕГЕНДА“


Издадено на: 09.10.1968
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1630 | Страна: 3

Програма:
Балет „Охридска легенда“ од Стеван Христик
Учесници:
солисти: Елпида Паковска, Тони Шулевски
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.30

Клучни зборови:
1968 Елпида Паковска Љубомир Бранѓолица Охридска легенда Стеван Христик Тони Шулевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат