Наслов:

ПРЕКРАСЕН АНСАМБЛ ОД ЕНТУСИЈАЗИРАНИ МУЗИЧАРИ


Издадено на: 11.09.1968
Автор: Бранко Глигоров
Периодика: Нова Македонија
Број: 7875 | Страна: 4

Програма:
Увертира „Леонора“, Клавирски концерт бр. 4 во F-dur, Симфонија бр. 4 во B-dur од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Македонска филхармонија; Карло Цеки - диригент; Хозе Контрерас - пијано

Клучни зборови:
1968 Бранко Глигоров Карло Цеки Клавирски концерт бр. 4 во F-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Симфонија бр. 4 во B-dur Увертира Леонора Хозе Контрерас

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат