Наслов:

ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ ЈА ВООДУШЕВУВА ПУБЛИКАТА


Издадено на: 03.09.1968
Автор: Бранко Глигоров
Периодика: Нова Македонија
Број: 7867 | Страна: 4

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во c-moll, Троен концерт за виолина, виолончело и оркестар во C-dur, Симфонија бр. 2 во D-dur од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент

Клучни зборови:
1968 Бранко Глигоров Ванчо Чавдарски виолончело и оркестар во C-dur Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во c-moll Лудвиг ван Бетовен Симфонија бр. 2 во D-dur Троен концерт за виолина Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат