Наслов:

СЕНЗАЦИОНАЛНА ПРЕТСТАВА НА БУКУРЕШКИОТ БАЛЕТ


Издадено на: 17.07.1968
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1546 | Страна: 3

Програма:
„Лебедово езеро“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Балет и оркестар на Државната опера на Букурешт, Романија; солисти: Магдалена Попа, Сергиу Стефански, Адриано Киорте; Корнел Траилеску - диригент
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.18

Клучни зборови:
1968 Адриано Киорте Балет и оркестар на Државната опера на Букурешт Корнел Траилеску Лебедово езеро Љубљански летни приредби Љубомир Бранѓолица Магдалена Попа Петар Илич Чајковски Сергиу Стефански

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат