Наслов:

КОНЦЕРТ НА ХОРОТ НА РТВ СКОПЈЕ


Објавено на: 26.06.1968
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1525 | Страна: 2

Програма:
Три песни од дубровничката ренесанса од Рудолф Мац, Народни песни од Стефан Гајдов, Пролетна песна од Петре Богданов-Кочко, Ловџијата од Властимир Николовски, Месидини јади од Воислав Костиќ и дела од Јакоб Галус, Атанас Бадев, Коста Манојловиќ, Стеван Мокрањац, Антон Лајовиќ, Фрањо Дуган, Живко Фирфов и Трајко Прокопиев.
Учесници:
Хор на РТВ Скопје; Тодор Скаловски - диригент; Милчо Стефанов - корепетитор
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.15

Клучни зборови:
Петре Богданов Кочко Три песни од дубровничката ренесанса Живко Фирфов Пролетна песна Властимир Николовски Ловџијата Стеван Мокрањац Месидини јади Стефан Гајдов Воислав Костиќ Рудолф Мац Јакоб Галус Народни песни Антон Лајовиќ Атанас Бадев Фрањо Дуган Тодор Скаловски Коста Манојловиќ Милчо Стефанов Љубомир Бранѓолица 1968 Трајко Прокопиев Хор на РТВ Скопје

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат