Наслов:

КОНЦЕРТ НА АМЕРИКАНСКИОТ БАЛЕТСКИ ТЕАТАР НА ПОЛ ТЕЈЛОР


Издадено на: 15.06.1968
Автор: Борис Петковски
Периодика: Нова Македонија
Број: 7785 | Страна: 4

Програма:
Музика од Антонио Вивалди, Јохан Себастијан Бах, Георг Фридрих Хендл и Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Американскиот балетски театар на Пол Тејлор, САД

Клучни зборови:
1968 Американскиот балетски театар на Пол Тејлор Антонио Вивалди Борис Петковски Георг Фридрих Хендл и Лудвиг ван Бетовен Јохан Себастијан Бах

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат