Наслов:

КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА РТВ СКОПЈЕ


Издадено на: 29.05.1968
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1497 | Страна: 3

Програма:
Ларго и фуга во c-moll од Јохан Голдберг, Соната во e-moll од Томасо Албинони, Кончерто гросо бр. 4 во D-dur од Арканџело Корели, Свита за гудачи од Томислав Зографски, Дивертименто во C-dur од Јозеф Хајдн, Концерто ин Ре од Томасо Албинони
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ Скопје
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.10

Клучни зборови:
Арканџело Корели Дивертименто во C-dur Јозеф Хајдн Јохан Голдберг Камерен ансамбл на РТВ Скопје Концерто ин Ре Кончерто гросо бр. 4 во D-dur Ларго и фуга во c-moll Љубомир Бранѓолица Свита за гудачи Соната во e-moll Томасо Албинони Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат