Наслов:

АПЛАУЗ ЗА НОРМА


Издадено на: 22.05.1968
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1490 | Страна: 3

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Опера на МНТ; Александар Лековски - диригент; солисти: Анастасија Божикова, Ана Липша-Тофовиќ, Стојан Ганчев, Методи Илиевски, Артур Сулејман, Евдокија Доброхотова
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.

Клучни зборови:
1968 Александар Лековски Ана Липша Тофовиќ Анастасија Божикова Артур Сулејман Винченцо Белини Евдокија Доброхотова Љубомир Бранѓолица Методи Илиевски Норма Опера на МНТ Стојан Ганчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат