Наслов:

ПРИЈАТЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ


Објавено на: 05.05.1968
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1483 | Страна: 3

Програма:
Увертира „Елеонора 3“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за пијано во a-moll од Едвард Григ, Свита „Елијана“ од Франко Алфано
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Карло Фарина - диригент, Италија; Силви Мерсие - пијано, Франција
Забелешка:
во Прилог: Музичка разгледница, бр.9

Клучни зборови:
Љубомир Бранѓолица Едвард Григ Филхармонија на СРМ 1968 Карло Фарина Силви Мерсие Елеонора 3 Концерт за пијано во a-moll Елијана Лудвиг ван Бетовен Франко Алфано

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат