Наслов:

МОШНЕ УСПЕШНО ДЕБИ


Објавено на: 10.04.1968
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7721 | Страна: 4

Програма:
Увертира кон операта „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, Симфонија бр. 4 во g-moll од Роберт Шуман, Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во c-moll од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Перо Петровски - диригент; Антон Диков - пијано

Клучни зборови:
Увертира кон операта Оберон Симфонија бр. 4 во g-moll Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во c-moll Роберт Шуман Лудвиг ван Бетовен Карл Марија фон Вебер Филхармонија на СРМ Антон Диков 1968 Перо Петровски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат