Наслов:

ДВА КОНЦЕРТА НА ВЛАДИМИР КРПАН


Издадено на: 13.03.1968
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7693 | Страна: 3

Програма:
„Карневал“ и „Детски слики“ од Роберт Шуман, Варијации на Шуманова и Паганиниева тема од Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар во C-dur и Симфонија во C-dur од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Владимир Крпан - пијано, Хрватска Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент

Клучни зборови:
1968 Ванчо Чавдарски Варијации на Шуманова и Паганиниева тема Владимир Крпан Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Детски слики Јоханес Брамс Карневал Концерт за пијано и оркестар во C-dur Роберт Шуман Симфонија во C-dur Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат