Наслов:

ДАЛЕКУСЕЖНА ИНИЦИЈАТИВА


Издадено на: 25.02.1968
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7676 | Страна: 9

Програма:
Варшавски концерт од Ричард Адинсел, „Доцна есен“ од Б. Кохњец, „Шест расположенија“ од Љубомир Бранѓолица, Рапсодија за Скопје од Александар Џамбазов, „Американец во Париз“ од Џорџ Гершвин
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Јасминка Чакар - пијано; М. Цветковиќ - хорна; Аци Бертонцељ - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1968 Александар Џамбазов Американец во Париз Аци Бертонцељ Ванчо Чавдарски Варшавски концерт Владо Чучков Доцна есен Јасминка Чакар Кохњец Љубомир Бранѓолица Рапсодија за Скопје Ричард Адинсел Филхармонија на СРМ Цветковиќ Џорџ Гершвин Шест расположенија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат