Наслов:

„ТОСКА“ СО ГОСТИ ОД БАЉШОЈ ТЕАТАР


Издадено на: 07.02.1968
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7658 | Страна: 4

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Елеонора Андреева - сопран, СССР; Ибрахим Џафаров - тенор, СССР; останати солисти: Енцо Серини, Коста Шуваковиќ, Станко Липша

Клучни зборови:
1968 Баљшој театар Владо Чучков Елеонора Андреева Енцо Серини Ибрахим Џафаров Коста Шуваковиќ Станко Липша Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат