Наслов:

СЕРИОЗЕН НАСТАП НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 20.01.1968
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7640 | Страна: 4

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолончело и оркестар во a-moll од Камиј Сен-Санс, Inventiones ferales од Урош Крек
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Љупка Хаџигеоргиева - пијано; Елизабет Вилсон - виолончело; Костадин Кирков - виолина

Клучни зборови:
1968 Inventiones ferales Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Елизабет Вилсон Камиј Сен-Санс Концерт за виолончело и оркестар во a-moll Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Костадин Кирков Љупка Хаџигеоргиева Урош Крек Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат