Наслов:

БАЛЕТСКА КОМПОЗИЦИЈА ОД ВРВНА ВРЕДНОСТ


Издадено на: 30.12.1967
Автор: Тихо Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 7621 | Страна: 4

Програма:
„Песна над песните“ од Тома Прошев
Учесници:
вокални солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Стојан Ганчев, Вукан Диневски (рецитатор); балетски солисти: Натка Пенушлиска-Митровска, Александар Стојановиќ; Александар Лековски - диригент

Клучни зборови:
1967 Александар Лековски Александар Стојановиќ Ана Липша Тофовиќ Вукан Диневски Натка Пенушлиска-Митровска Песна над песните Стојан Ганчев Тихо Титизов Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат