Наслов:

МОЦАРТОВА ВЕЧЕР


Издадено на: 26.11.1967
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7589 | Страна: 4

Програма:
Концерт за флејта и оркестар во D-dur, Концерт за виолина и оркестар во A-dur и Симфонија во D-dur „Прашка“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Тодор Скаловски - диригент; Тахир Куленовиќ - флејта; Драгутин Богосавлевиќ - виолина

Клучни зборови:
1967 Владо Чучков Драгутин Богосавлевиќ Концерт за виолина и оркестар во A-dur Концерт за флејта и оркестар во D-dur Симфонија во D-dur „Прашка“ Волфганг Амадеус Моцарт Тахир Куленовиќ Тодор Скаловски Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок: