Наслов:

ДОБРА ИДЕЈА БЕЗ СООДВЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА


Издадено на: 01.11.1967
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7564 | Страна: 4

Програма:
Предигра „1812“ од Петар Илич Чајковски, Историска поема од Благоја Ивановски, Празнична предигра од Дмитри Шостакович, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Оперски оркестар; Кирил Спировски - диригент; Петар Христосков - виолина, Бугарија

Клучни зборови:
1812 1967 Благоја Ивановски Владо Чучков Дмитри Шостакович Историска поема Кирил Спировски Концерт за виолина и оркестар во D- оперски оркестар Петар Илич Чајковски Петар Христосков Празнична предигра

Оригинален извадок: