Наслов:

ВОНРЕДНА ПИЈАНИСТКА


Издадено на: 01.10.1967
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7537 | Страна: 4

Програма:
Предигра кон операта „Руслан и Људмила“ од Михаил Глинка, Концерт за пијано и оркестар во b-moll од Петар Илич Чајковски, Симфонија во a-moll од Арам Хачатурјан и дела од Сергеј Рахмањинов и Сергеј Прокофјев
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Људмила Сосина - пијано, СССР

Клучни зборови:
1967 Арам Хачатурјан Ванчо Чавдарски Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар во b-moll Људмила Сосина Михаил Глинка Петар Илич Чајковски Руслан и Људмила Сергеј Прокофјев Сергеј Рахмањинов Симфонија во a-moll Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат