Наслов:

УСПЕШНА КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА


Издадено на: 16.04.1967
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7363 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во h-moll, Словенски танц бр. 8 и Симфонија бр. 5 „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Раду Алдулеску - виолончело, Романија

Клучни зборови:
1967 Антонин Дворжак Ванчо Чавдарски Владо Чучков Концерт за виолончело и оркестар во h-moll Раду Алдулеску Симфонија бр. 5 Од новиот свет Словенски танц бр. 8 Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат