Наслов:

НЕКОЛКУ ЗБОРА ЗА БАЛЕТСКАТА ПРЕМИЕРА „ОТЕЛО“


Издадено на: 19.10.1966
Автор: Борис Петковски
Периодика: Нова Македонија
Број: 7179 | Страна: 4

Програма:
Балет „Отело“ од Јан Хануш
Учесници:
солисти: Натка Пенушлиска - Митровска, Смиљка Георгиева, Александар Стојановиќ, Тони Баталаков, Тони Шулевски, Никола Божиновски, Олга Муратовска, Елица Поповска, Екрем Хусеинов, Мирослав Кура

Клучни зборови:
1966 Александар Стојановиќ Борис Петковски Екрем Хусеинов Елица Поповска Јан Хануш Мирослав Кура Натка Пенушлиска-Митровска Никола Божиновски Олга Муратовска Отело Смиљка Георгиева Тони Баталаков Тони Шулевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат