Наслов:

СО ШЛАГЕРИ ПО СВЕТОТ


Издадено на: 18.06.1966
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 7066 | Страна: 10

Учесници:
Танцовиот и Забавниот оркестар; солисти: Блага Петреска, Славица Исијановска, Григор Копров, Симе Грнчаровски, Виолета Томовска, Диме Поповски, Миодраг Станојковиќ, Ѓорѓе Марјановиќ, Томислав Маниќ, Зафир Хаџиманов; Драган Ѓаконовски - диригент; Александар Џамбазов - дириген

Клучни зборови:
1966 Александар Џамбазов Блага Петреска Виолета Томовска Григор Копров Диме Поповски Драган Ѓаконовски Ѓоко Георгиев Ѓорѓе Марјановиќ Забавен оркестар Зафир Хаџиманов Миодраг Станојковиќ Симе Грнчаровски Славица Исијановска Танцов оркестар Томислав Маниќ

Оригинален извадок: