Наслов:

РЕТКО СРЕЌАВАЊЕ СО КЛАВИЧЕМБАЛО


Издадено на: 23.05.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7039 | Страна: 4

Програма:
Дела од Џироламо Фрескобалди, Доменико Скарлати, Франсоа Купрен, Георг Фридрих Хендл, Јохан Себастијан Бах, Јозеф Хајдн и Ван Слик.
Учесници:
Ирма Рогел - клавичембало, САД

Клучни зборови:
1966 Ван Слик Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Доменико Скарлати Ирма Рогел Јозеф Хајдн Јохан Себастијан Бах клавичембало Франсоа Купрен Џироламо Фрескобалди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат