Наслов:

ЧЕКОР НА ВРАЌАЊЕ КОН КВАЛИТЕТОТ


Издадено на: 24.04.1966
Автор: Тихо Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 7012 | Страна: 3

Програма:
Балет „Абраксас“ од Верди Ек
Учесници:
Скопски народен театар; солисти: Александар Стојановиќ, Оља Муратовска, Елпида Паковска, Смилка Георгиева, Екрем Хусеинов, Жика Сувачаревиќ, Натка Пенушлиска-Митровска; Фимчо Муратовски - диригент
Забелешка:
Прилог : Култура наука уметност

Клучни зборови:
1966 Абраксас Александар Стојановиќ Верди Ек Екрем Хусеинов Елпида Паковска Жика Сувачаревиќ Натка Пенушлиска-Митровска Оља Муратовска Скопски народен театар Смилка Георгиева Тихо Титизов Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат