Наслов:

„ЗАГРЕБ-66“ – НОВ ПОДЕМ


Издадено на: 18.04.1966
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 7006 | Страна: 4

Програма:
Забавна музика
Учесници:
Големиот фестивалски оркестар; солисти: Габи Новак, Арсен Дедиќ, Иво Робиќ, Драган Стојниќ, Ладо Лесковар, „4М“, квартетот „Адмира“, триото „Јека“, квартетот „Студио“ и други.

Клучни зборови:
1966 Адмира Арсен Дедиќ Габи Новак Големиот фестивалски оркестар Драган Стојниќ Ѓоко Георгиев Загреб 66 Иво Робиќ Јека Ладо Лесковар Студио

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат