Наслов:

РАЗНОВИДНИ ВОЗБУДЛИВОСТИ


Издадено на: 18.04.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 7006 | Страна: 4

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Базилис Космопулос - тенор, Грција; останати солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Марија Скаловска, Енцо Серини, Стеван Демиров; Ванчо Чавдарски - диригент

Клучни зборови:
1966 Ана Липша Тофовиќ Базилис Космопулос Ванчо Чавдарски Владо Чучков Енцо Серини Жорж Бизе Кармен Марија Скаловска Стеван Демиров

Оригинален извадок: