Наслов:

ИНТЕРЕСНА ДИРИГЕНТСКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 09.04.1966
Автор: Р. Кузмановски
Периодика: Нова Македонија
Број: 6997 | Страна: 4

Програма:
Увертира кон операта „Вилијам Тел“ од Џоакино Росини, Циклус песни за мецосопран и оркестар „Мигновенија“ од Станојло Раичиќ, Концерт за виолина и оркестар од Арам Хачатурјан, Симфонија бр. 4 оп. 120 во d-moll од Роберт Шуман
Учесници:
Белградска филхармонија, Србија; Ванчо Чавдарски - диригент; Јулијана Анастасијевиќ - мецосопран; Људевит Пап - виолина

Клучни зборови:
1966 Арам Хачатурјан Белградска филхармонија Ванчо Чавдарски Душан Сковран Јулијана Анастасијевиќ Концерт за виолина и оркестар Кузмановски Људевит Пап Михајло Вукдраговиќ Миховил Логар Роберт Шуман Симфонија бр. 4 оп. 120 во d-moll Станојло Раичиќ Увертира кон операта Вилијам Тел Циклус песни за мецосопран и оркестар Мигновенија Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат