Наслов:

СИЛНА УМЕТНИЧКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 03.04.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6991 | Страна: 3

Програма:
Концерт за виолина и оркестар од Петар Илич Чајковски, „Сон во летната ноќ“ од Феликс Менделсон, Симфонија бр. 5 „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Жан Бобеску - диригент; Кристијан Ферас - виолина
Забелешка:
Прилог : Култура наука уметност

Клучни зборови:
1966 Антонин Дворжак Владо Чучков Жан Бобеску Концерт за виолина и оркестар Кристијан Ферас Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 5 Од новиот свет Сон во летната ноќ Феликс Менделсон Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат