Наслов:

ГОЛЕМА РЕВИЈА


Издадено на: 01.04.1966
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 6989 | Страна: 4

Програма:
Забавна и народна музика
Учесници:
Танцов оркестар; Александар Џамбазов - диригент; солисти: Габи Новак, Аница Зубовиќ, Арсен Дедиќ, Ладо Лесковар Оркестар на Матеја Груевски; Ансамбл на чалгии; Ансамбл на народни инструменти; солисти: Александар Сариевски, Александар Сарев, сестрите Исијановски

Клучни зборови:
1966 Александар Сарев Александар Сариевски Александар Џамбазов Аница Зубовиќ Ансамбл на народни инструменти Ансамбл на чалгии Арсен Дедиќ Габи Новак Ѓоко Георгиев Забавна музика Ладо Лесковар народна музика Оркестар на Матеја Груевски сестрите Исијановски Танцов оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат